Matolääke 1

Emäntä on hyvin voipunut. Se antoi minulle matolääkkeen. Koska olen lähes 6-kiloinen, tarvitsen puolitoista pilleriä eli kolme syötettävää palasta.

Emäntä pyysi liittämään alla olevan tekstin, joka nyt on kopioitu kumikana.org -sivulta, mutta alunperin emäntä on  hirvittävän kauan sitten lukenut sen Aamulehdestä junamatkalla Tampereelta Turkuun ja jo silloin lähettänyt palautteen, kuinka se lohdutti häntä.  Niin kuulemma nytkin.

En ymmärrä. Menen leikkimään!
Miiru, johtaja

Ps. En syönyt enkä niellyt omiani. Osaan pidättää henkeäni kaaaaaaaaaaaauuuuaaaaaan.
Pipsu, kreivitär

Ahhahahahahah! Miiru sylkäisi yhden pillerin piiloon, pthyi vaan, siksi minulle ei jäänyt tarpeeksi. Pitää odottaa seuraavaan kertaan, hähähäh. Hyvä poika!
Tirre The Cat

 

Kissojen ja koirien lääkintäohje:

I. Kuinka kissalle annetaan pilleri

Nosta kissa syliin ja pitele sitä vasemmalla käsivarrellasi kuin pitelisit lasta. Aseta oikea etusormi ja peukalo kissan suun molemmin puolin ja paina hellästi poskia samalla kuin pidät pilleriä oikeassa kädessä. Kun kissa avaa suunsa, pudota pilleri suuhun. Anna kissan sulkea suunsa ja nielaista.

Nosta pilleri lattialta ja kissa sohvan takaa. Pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi ja toista prosessi. Hae kissa makuuhuoneesta ja heitä pehmennyt pilleri pois.

Ota uusi pilleri pakkauksesta ja pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi ja pidä kiinni takajaloista lujasti vasemmalla kädelläsi. Pakota kissan leuat auki ja työnnä pilleri suun takaosaan oikealla etusormellasi. Pidä kissan suuta kiinni laskien samalla kymmeneen.

Poimi pilleri akvaariosta ja kissa vaatekaapin päältä. Huuda puoliso sisään pihalta.

Polvistu lattialle pitäen kissaa kiilattuna lujasti polviesi väliin pitäen kiinni etu- ja takakäpälistä. Älä välitä kissan matalasta mouruamisesta. Käske puolison pitää kiinni kissan päästä lujasti yhdellä kädellä, samalla kun tunget puista viivoitinta kissan suuhun. Liu’uta pilleri suuhun viivotinta pitkin ja hiero kissan kurkkua voimakkaasti.

Hae kissa verhotangolta ja ota uusi pilleri pakkauksesta. Pistä muistiin uuden viivoittimen osto ja verhojen korjaus. Lakaise rikkoutuneet koriste-esineet takasta ja laita ne syrjään myöhempää liimausta varten.

Kääri kissa isoon pyyhkeeseen ja pyydä puolisoasi makaamaan kissan päällä niin, että sen pää juuri ja juuri näkyy puolison kainalon alta. Pistä pilleri mehupillin päähän, pakota kissan suu auki lyijykynällä ja puhalla mehupilliin.

Varmista lääkepaketista, ettei pilleri ole vaarallinen ihmiselle. Juo lasi vettä, että saat maun pois suustasi. Laita laastari puolison käsivarteen ja pese veri pois matosta kylmällä vedellä ja saippualla. Hae kissa naapurin halkoliiteristä.

Ota uusi pilleri. Laita kissa kaappiin ja sulje ovet kaulan kohdalta niin että pää jää näkyviin. Pakota suu auki jälkiruokalusikalla. Ammu pilleri kissan kurkkuun kumirenksulla.

Hae ruuvimeisseli työkalupakista ja kiinnitä ovi takaisin saranoilleen. Laita kylmäkompressi poskellesi ja tarkista rokotuskortistasi viimeisen jäykkäkouristusrokotuksen päivämäärä. Heitä T-paita roskiin ja hae toinen paita makuuhuoneesta. Soita palokunta hakemaan kissa puusta tien toiselta puolelta. Pyydä anteeksi naapurilta, joka törmäsi aitaan väistäessään kissaa.

Ota viimeinen pilleri paketista. Sido kissan etu- ja takakäpälät yhteen puutarhalangalla ja sido se kiinni ruokapöydän jalkaan. Etsi paksut näppylähanskat vajasta. Pakota kissan suu auki pienellä jakoavaimella.

Työnnä pilleri suuhun ja iso fileepihvinpala perään. Pidä päätä pystyasennossa ja kaada puoli litraa vettä kurkkuun jotta pilleri huuhtoutuu alas.

Pyydä puolisoa viemään sinut ensiapuun ja istu rauhallisesti hiljaa kun tohtori tikkaa sormesi ja käsivartesi sekä poistaa pillerin jämät oikeasta silmästäsi. Poikkea matkalla huonekalukauppaan ostamaan uusi pöytä.

Soita eläinlääkärille ja pyydä kotikäyntiä.

II. Kuinka koiralle annetaan pilleri

1. Kiedo pilleri pekoniin. 2. Se siitä.

 

 

14 kommenttia artikkeliin ”Matolääke 1

 1. Friede ilmoitti aikoinaan, että hänellä ei ole sairaita matoja, ei tarvi matolääkitä 😀 Tosin sittemmin on saatu vapautus ihan lääkäriltä, kun tuli sivuvaikutuksia. Ja nuo ei kyllä ole kovin suuressa vaarassa saada matoja.

  Mutta lääkintä on kyllä viheliäistä. Toivottavasti Tirrellä käy ensi kerralla hyvin se, kun tällä kerralla säästyi 😉

 2. Erittäin nokkelasti palautettu Friedeltä, kunnioitusta! – Meillä on tämä osa-aikaismaalaiselämä, siksi otetaan kaksi kertaa vuodessa tropit. Ollaan otettu Tirre samaan rytmiin, niin saavat möksöttää yhtenä kissoina sitten pakkotabletteja. Olin varannut [niinkuin en olisi jo tiennyt tätä sylkemisjuttua, ”pthyi” vaan kuuluu] täsmälliset tablettimäärät, niin nyt Tirre saa pienen hetken odotella annostaan.Tässä matolääkeasiassa se ei todellakaan ole hyvä esimerkki pienille kissoille, väistää tyylikkäästi ja ehdottomasti. Mutta tulossa on…

 3. Jossain kohdin ensimmäisen kissani aikana saimme ohjeet eläinlääkäriltä hieroa tahnamainen matolääke kissan tassuun, siitä se sitten kuulemma siistinä eläimenä nuolee sen pois. Ja pah sanon minä. Ravisti kerran kunnolla tassuaan ja siinä oli matolääkkeet seinässä.

 4. Meillä isäntä pitää kiinni ja emäntä levittää tahnan niin ohuelti koko meidän etutassujen alueille että ei lennä vaikka yritetään ravistella. Pillereitä kun me ei oteta, niin se on kuulema ainut vaihtoehto.

  • Emäntä yrittää nyt neljättä päivää syöttää niitä pillereitä minulle. Hahaa – olen sylkenyt ne joka kerta! Valitettavasti ne eivät ole vielä kokonaan kuluneet loppuun…
   – Pipsu –

   Saako semmoista liuosta ilman reseptiä vai onko se ell:n kautta? Kiinnostaa kyllä :-).
   – Emäntä –

 5. Mää syötän kateille lähes päivittäin pillereitä.. multicatteja. Niinpä pillerit on aika helppoja. Pentujen aikaan annoin pennuille ja isoille kateille tahnaata, ja se oli kissojen mielestä hirrrrrrrrrrrrrrveetä 🙂

  • Täälläkin vitamiinipilleri aamuisin menee Pipsulta omatoimisesti kupista, Miirulle syötän, mutta sekin menee kivuttomasti. Vaan Se Matolääke :-D! Pentuna söivät tahnan, sitten täysstoppi, nyt mennään tableteilla, mutta ilmeisesti haisevat epäilyttäviltä…:-).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s