Ottotäti Tirre vastaa

Ottotäti Tirre saa vielä vastata samaan haasteeseen kuin Pipsu ja Miiru.

Kissa 102011 004

1. Miten sait juuri tuon kivan nimen?

Emännänemäntä eli huoletonta alle kouluikäisen tytön kesää 1939 Pälkjärvellä. Kotimökissä oli isä, äiti ja veli, pienessä navetassa kolme lehmää, kanoja, possu ja lammas. Kissaemo Tirre oli tehnyt kevätpennut, joista Tipsu oli luvattu jättää emännänemännän ihan omaksi kissaksi.Hän hoivaili tarkasti tuvan uunin takana olevia kissakodin asukkaita, kukaan muu ei saanut häiritä pentuetta. Mustavalkoinen Tirre osasi käskystä hypätä esteitä ja hentoharmaa Tipsu leikki lattialla ja pihamaalla leikkimisestä päästyäänkin.

Kun pälkjärveläiset evakuoitiin ankarissa pakkasissa maaliskuussa 1940, aikaa lähtöön annettiin vain muutama päivä. Lehmät sai ottaa mukaan, pien- ja lemmikkieläimet pääsääntöisesti piti lopettaa. Emännänemännän isä sanoi ääni  särähtäen pienelle tytölle, että Tirre ja Tipsu vietiin isoon kaupunkiin hoitoon. Kova totuus paljastui emännälle vasta sodan loppumisen jälkeen.

Kesän muisto jäi.  Hirmuisen rakas, ihana, iloinen, päivänpaisteinen.

Emännänemännällä oli uuden rajan puolella hyviä kissoja. Rakkaita, työssä mukana olevia, sylissä kehräämässä,  jalkopäässä nukkumassa, lasten kanssa leikkimässä, erinomaisia hiirestäjiä, aina mukana siinä missä muukin perhe. Monenvärisiä ja -nimisiä kissoja. Mutta ei yhtään Tirreä eikä Tipsua. Tarinoissa kissat kyllä kulkivat, muisto kantoi.

Kun 10 vuotta sitten tuli aika harkita, ottavatko emännänemäntä ja -isäntä enää lemmikkiä huollettavaksi, naapurikylässä syntyikin kevätkissanpentu. Ei mustavalkoinen, mutta reipas tyttökissa, napitti silmiin ja kehräsi, kehräsi. Emännänemäntä sanoi, että nyt; tämä on hänen uusi Tirrensä.

2. Mitkä piirteesi ihastuttivat henkilökuntaasi niin että valitsivat juuri sinut?

Minulla on hienot tummalla rajatut silmät ja turkkini on kauniin harmaaraidallinen, sanoo emännänemäntä.

WP_20131109_002

3. Nukutko yksin, kaverin vai ihmisen kanssa?

Kaikki käy – paitsi ei siis nuo vierailijariiviöt. Reviiri, reviiri ja vielä kerran reviiri! Tassuni on tarkka tunnistamaan minkä tahansa huoneen pehmeän sängyn, mutta kaikista rakkainta minulle on nukkua emäntäni ja isäntäni kanssa.

Tirre 2

Tirre

4. Tykkäätkö leikkiä itseksesi?

Oi, leikkiminen on kivaa! Meillä on tuon vierailijaemännän kanssa juhlapyhäleikki, jossa juostaan lujaa huoneesta toiseen ja minä menen sohvapöydän tasolle piiloon ja vierailijaemäntä koettaa löytää minut! Tätä voidaan leikkiä vaikka kuinka pitkään. Ja huiskat! Oi, minä pidän pyydystämisestä!

Yksinäni saatan innostua juoksemaan villisti ympäriinsä ja samalla ruttaamaan mattoja. Tämänhetkinen rakkauteni on Tinalta ja Håkanilta saadut rapinahiiret, jotka sosialisoin noilta riiviöiltä.

 

197WP_20131208_001WP_20131110_002

Olin unohtaa pallon! Tää on hyvä!

Olin unohtaa pallon! Tää on hyvä!

 

Voi näiden riiviöidenkin kanssa välillä leikkiä.

Voi näiden riiviöidenkin kanssa välillä leikkiä.

 

5.  Mikä on paras herkkusi?

Ulkoruokinnassa hiiri.

Time to go hunting...

Time to go hunting…

Sisäruokinta onkin sitten oma juttunsa. Meillä on emännänisännän kanssa semmoinen aamurituaali, että minä istun pöydän ääressä viereisellä tuolilla,  isäntä silittää minua, minä juttelen yön tapahtumista. Sitten minä katson isäntää vähän pidempään ja saan siipaleen juustoa tai kinkkua tai jotakin. Kovasti tykkään.

Minä näytän semmoiselta pumpsukalta, mutta painan vain 3,7 kg – juuri tarkistettu. Eläinlääkärikin yllättyi, kuinka muhkea turkkini kätkee sisäänsä pikkuruisen kissan. 437

Leikkisää oloa teillekin!

Tirre

 

Emäntä ja me kaikki kiitämme näistä kivoista kysymyksistä, on ollut hyvä muistella! Haasteen mukaan tämä pitäisi laittaa eteenpäin, mutta kun me olemme niin untuvikkoja bloggareita, meistä tuntuu, että tämä on ollut jo useimmissa blogeissa? Jos ken löytää nämä kysymykset täältä, iloiten ojennamme kapulan Sinulle, vastaa ihmeessä!

Pipsu, Miiru, Tirre ja emäntä

 

 

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Ottotäti Tirre vastaa

  • Sodan varjot ovat niin monenlaiset, en osaa ajatellakaan, mitä kaikkea se rikkoo ja tuhoaa. Tässä asiassa onneksi on tullut hyvä korvaava kokemus. Tirre on mainio kissa, sisukas, rohkea ja rakastava, pitää omistaan (ja meistä vierailijoista) tarkasti huolta :-). Ja tassut, <3!

 1. Emäntä: Sulla on Tirre ihana silmänrajaus ja ihanan mustat tassujen pohjat ♥
  Pepsi: Sinä olet samanpainoinen kuin minä, mutta näytät kyllä.. enemmältä 😉

  • Eikös! Hyrrrr, hyrrrrr….kiitos!
   – Tirre –
   Eläinlääkäri mittaili kissaa ja totesi, että kun Tirre on rakenteeltaan pieni ja lyhyt, niin ilmava turkki siihen päälle saa kissan näyttämään tosi paljon isommalta. Mutta tosiaan normipainossa on :-).
   – Vierailijaemäntä –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s