Virheostos?

Meidän automatkailu on parantunut kesän aikana, kehuu emäntä. Turvavyövaljaat ovat meille oikein hyvä juttu, mutta emäntä halusi kokeilla myös tuommoista kangaskehikkohäkkiä. Emäntä tiiraili myymälän hyllyjä, löysi mieleisensä esillä olevasta mallivalikoimasta,  nappasi taitetun häkin alahyllyltä mukaansa, maksoi – ja tajusi ostaneensa n. puolet isomman häkin kuin mitä oli mallihäkkinä katsonut.  Tietysti kaupan olisi voinut peruuttaa, kun kerran emäntä tajusi virheensä heti, mutta n. tanskandogille tarkoitettu häkki tuntui kuitenkin mahtuvan autoon, joten emäntä ajeli luottavaisesti kotiin. Jospa se olisi tuplasti matkustusmukavuuttakin lisää?

Häkkiä pidettiin lattialla luukku auki koko kesän, laitettiin kutsuvasti namuja sisäpuolelle, meitä leikitettiin huiskalla. Idea oli kai totuttaa meidät pitämään häkistä? Joo, ei. Toistetaan nyt vielä: vi-haam-me  kaikkia suljettuja häkkejä. Miiru kävi kesällä kerran häkin sisäpuolella, kun emäntä nosti sen ovesta sisälle, minä taisin kaksi kertaa nukkua noilla peitteillä. Miiru ei vilkaissutkaan häkkiä sen jälkeen, mutta minä nukuin häkin verkkokatolla kaikki helleyöt – oli ilmava petipaikka.

Alku oli siis kohteliaan hillitty. Ei nyt suurta protestia, mutta ei sen suurempaa tunteen paloakaan; kunhan kökötti kesän lattialla.

DSCF6310

Testasin, voi tässä nukkua.

DSCF6461

Takapenkille mahtuu vain häkki. On se ISO.

Emäntä laittoi ensin Miirun häkkiin. Hahhah, hupaisa idea, koska kun emäntä toi minut, Pipsun, vetoketjun sulkemalle verkko-ovelle, kädet loppuivat kesken ja emäntä ei tiennyt, miten se olisi samalla pidellyt minua JA avannut verkko-oven JA estänyt Miirua ponnistamasta vapauteen. Asia ratkaistiin niin, että toinenkin takaovi avattiin ja emännän isä jututti sieltä suunnasta Miirua, kun emäntä vastakkaisesta suunasta laittoi minut häkkiin.

Seurasi ankara mielenilmaus. Huusimme, kaivoimme peitteet pois paikaltaan ja raavimme raivoisasti verkkoa. Emäntä seurasi nenä kalpeana auton vieressä, mitä häkistä jäisi jäljelle.

DSCF6476

A P U A A A A A A A A A A A A A !!!!! V-I-H-A-T-A-A-N häkkiä!!!!!

Emännältä meni vielä vähän aikaa pakkaamiseen ja me oltiin se aika odottamassa autossa. Kun emäntä vihdoin starttasi, me jo nukuttiin. Koko matkan aikana ehkä kolme kertaa kommentoitiin: pysähdyttiin liikennevaloihin, emäntä puhui puhelimeen ja sitten satoi liian lujaa auton kattoon. Eikö olla tästä puhuttu, että tasaista matka-ajoa, tasaista!

Matkan aikana oli niin rauhallista ja hiljaista, että emäntä mietti, ollaanko me kyydissä ollenkaan – ehkä me karattiinkin siinä odotteluvaiheessa? Onneksi oli ne kolme noottia, niin emäntä vakuuttui, että mukana ollaan.

Harmi, tämä häkki ei ollutkaan huono ostos – itse asiassa viihdyttiin. Nukuttiin lähes koko matka, kummallakin oli tilaa liikkua ja etsiä hyvä asento. Valoa tuli verkon läpi niin ylhäältä kuin kaikista sivuista. Verkko kesti kovankin kynsimisen. Pienempikin häkki olisi toiminut, mutta menee tämä jumbokin.

WP_20140824_011

Oho, ollaanko jo perillä?! Olipas mukava matka.

WP_20140824_012

Ei tää nyt ollutkaan niin kamalaa. Jokohan sais ruokaa?

Emäntä sanoi, että me voidaan nyt matkustaa pidemmät matkat joko turvavöissä tai tässä häkissä, kumpikin toimii. Kopassa mennään  lyhyitä reissuja. Jotain emäntä mutisee, että autoon ei nyt meidän lisäksi muita mahdu, mutta miksi pitäisi? Meitähän tässä kuskataan.

Mukavaa viikkoa kaikille!

Pipsu

Mainokset

17 kommenttia artikkeliin ”Virheostos?

  1. Tuollaisessa on varmasti ihan kiva matkustaa! Me taidetaan kuitenkin pysyä valjaissa, tai siis siinä suunnitelmassa, että Devillekin pitäisi ostaa valjaat.

  2. Meilläkin on tuollainen häkki. Nykyään kyllä parvekkeella eikä kuljetuskäytössä, mutta ennen oli kuljetuskäytössä. Siinä on tosiaan hyvä nukkua siinä päällä! Ilmava lepopaikka! Kuljetuksia kyllä vastustamme ankarasti.

  3. Kiva häkki. Varmaan mukavampi kääntää kylkeä ”vapaana” häkissä kuin turvavyövaljaissa (jotka muuten on tosiaan toimivat nekin, ainakin lyhyillä matkoilla)

  4. Kiitos oikein paljon kommentista ja onnitteluista mun blogillani, tulin tosi iloiseksi siitä ja siksipä tulin omin tassuin kiittämään teitä 😀

    Aion nyt lukea vähän enemmän näitä teidän juttuja 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s