Meidän oma Abckiria

Kissablogistaniassa Elämänsä aakkosia on kirjoittanut ensin Naukulan Sulo, joka heitti haasteen muille kissoille ja ainakin jo Karkkikaksoset, Sulo ja Robert sekä Tassulinnan Pepsi ja Max ovat omansa miettineet. Meillä on nyt semmoinen Haasteiden Vastaamisen Fiilis, lähipäivinä pureudutaan myös Lauluihin ja lopuksi Eläinten ystäväkirjaan.

Oppe nyt wanha / ia noori /joilla ombi Sydhen toori, mitä me saatiin aikaiseksi aakkosten parissa.

– Pipsu ja Miiru –

WP_20140806_023

Ahhahahahahaa… Kerroinko kaiken? Ehkä, ehkä en.

a = Automatka. Menettelee, jos ajetaan ta-sai-ses-ti.

b = Broileri. Niin hyvää, ettei sanotuksi saa! File, kaula, siivet, kuivatut namipalat… mmmm. Molempien suosikki, mutta erityisesti Pipsun,

c =Caxi, kirjoittaisi Agricola, jos kysyttäisiin, kuinka monta vuotta vanhoja me ollaan. Colme ensi toukokuussa.

d =Duuri. Meitä ajatellessa tai katsoessa tulee onnellisen iloiseksi, sanoo emäntä. Me itsehän ollaan yleensä hyväntuulisia – paitsi jos on jotain noottia annettavana! Pitäähän omistajaohjausta olla.

e = Emäntä <3. Meidän hellyttävä kaakatti, meille parhainrakkain. Nukkuu aamuisin joskus liikaa. Hyvä silittämään meitä.

f = Feline… alkaa meidän lempimärkäruuan tuotemerkki. Herkuin sisältö on kanaa aloe vera -hyytelössä. Broilerin jälkeen parasta.

g = Golf. Auto, jossa vietetään nykyisin useasti aikaa. Me mahdutaan siihen tavaroinemme oikein hyvin ja kuljettajallekin on varattu ihan oma istuin.

h = Herrasmies. Miiru maistaa kaikkia ruokia, leikkii ainakin hieman kaikilla leluilla, kokeilee eri hiekkishiekkoja,  nuuhkuttaa emännän tuomat aktivointilahjat, ymmärtää raksupallojen päälle, kehrää, on sylissä ja kainalossa, pusuttaa intohimoisesti aamuin illoin. Unelmavävykamaa.

i = Iau. Miiru osaa miaukua 3/4. Ihan hyvä, tulee ymmärretyksi.

j = Johtaja. Miiru tarvitsee oman tilan. Oma kivikko, oma lepotuoli, oma sänky, oma kohta sohvassa, oma kissanpeti, oma lempiruoka, oma aika emännän sylissä siliteltävänä.

k = Kreivitär. Pipsu on tarkka typykkä etäisyyksien kanssa. Liian lähelle ei saa tunkea, pussailla ei saa ja syliin ei saa pakottaa. Jos Pipsu itse valitsee tulla silitettäväksi, silloin on emännän paras ottaa tämä suosionosoitus vastaan. Kreivitär mielellään tarkastaa työmaat ja tarvittaessa antaa noottia ja ohjeistusta. Miaut artikuloidaan sähäkästi ja lujaa.

l = Läppäri. Valomerkki laitteen käytön lopettamiseen on klo 23. Sitten pitää mennä nukkumaan, sammuttaa valot ja olla hiljaa. Emäntä on joskus tottelematon ja haluaisi olla koneella myöhempään, mutta sitten me aletaan juosta portaissa ylös alas, painia ja muutenkin iltavillitä. 23, sanomme. Sitä ennen voi kirjoittaa meidän seikkailuistamme, ei tehdä rästitöitä.

m = Mami, Misu-mami! Miiru, Musta Miiru! Äiti ja poika. Kauniit ja ihanat.

V__0334

Nää kaikki on MUN!!! Nuuuuh!

Miiru ojalla

Ihailkaapa mun selän kaarta.

n = Nöpö. Meiän veli, Miirun kanssa samannäköinen. Kiinnitti mamin kanssa meidän pelastajan huomion ja mekin päästiin ankeista oloista omaan kotiin. Valitettavasti jo nuorena kuollut, mutta suuresti muistettu ja kaivattu.

o = Oranssi. Harmaamustavalkoisella Pipsulla on pläikkä oranssia vasemmalla puolella lähellä takatassuja. Meidän kilppari <3!

p = Pipsu. Kaunis; älykäs, ei halua tehdä asioita vaikeasti, jos ne voi tehdä helposti; vasentassuinen vedenjuoja; terävä tarkkailija.

q = Quack on ulkomaan kielellä kaakatusta. Siis sitä, mitä emäntä meille välillä harrastaa ja me ei  jaksettais kuunnella.

r = Ruoka. On hyvä tarjoilla ajallaan. Jos me saatais päättää, haluttais vain nameja, broilerinfilettä, ruohoa ja vettä. Joudutaan usein hörhöruokailujen koekaniineiksi, ehhh, viimeiksi oli jotain ”vihanneksia”  kanan seassa ja meni aikaa erotella ne oikeasta ruuasta. Mutta yhtään ”vihannesta” ei syöty.

s =Sydän, hyvin proosallisesti possun. Herkkua Miirulle, Pipsu ei koske.

t = Tirre. Me ihaillaan meidän maalla elävää ottotäti-Tirreä. Se on niin Kissa, The Cat. Ei pelkää imuria, osaa väistää autoa ja traktoria, sillä on oma tuoli ruokapöydässä, Tirre saa pelkästään katsomalla henkilökunnan palvelemaan itseään, on ahkera hiiri- ja myyräkissa, ei kauheasti sähise meille.

WP_20140822_049

u = Uni. Tää me osataan. Ei saa silloin häiritä, kun nukutaan. Yleensä ei välitetä kissanpedeistä, halutaan valita paikka itse.

v = Vesi. Me ei olla erityisen innostuneita juoksevasta vedestä. Ei kiinnosta valuva hanavesi eikä semmoinen  moottoroitu juomakuppi, jossa vesi lirisee vesiputouksen tavoin. Juodaan hillitysti – sekä tassulla että lipittäen – jalallisista laseista, kristallit käyvät, Mariskoolit tukevimpia, mutta muunkinsortin maljat voidaan hyväksyä. Ilahdumme kausivärien huomioimisesta, niissä olemme varsin traditionaalisia, jouluna punaista. Sadevesi olisi toivotuinta, mutta on jo kauan suostuttu juomaan hanavettäkin. Ulkona lätäköt on laatua.

w = Wau! Emäntä on niin onnellinen, kun sillä on meidät. Siksi se aina kiljahtelee tuolla lailla kannustavasti,  kun me hypitään sulavasti jonnekin hyllylle tai kieritellään raksuja palloista.

x = XO eli suukkoja ja halauksia. Puspus!

y = Yövuoro. Pipsu nukkuu emännän lähellä yöt. Hämmästyttävästi sietää pyörimistä ja potkimista paljon enemmän kuin veljensä, todella kermahermoinen yökkö. Aamuyöstä käy ranteista nuolaisemalla tarkistamassa  emännän pulssin.

z = Zidane on kautta aikain parhaita jalkapalloilijoita. Meidän tassutyöskentely yltää aivan samoille leveleille, hiiruille kyytiä!

å = Åbo on paikka, jossa emäntä on käynyt syntymässä, ihan kyllä suomeksi. Mekin voitaisiin vierailla joskus siellä, paitsi jos pitää matkustaa. Sit katotaan vaan kuvii.

ä = Äänet. Me vihataan kovia ääniä. Autossa ei haluta radiota eikä puhelinkeskusteluja, kotona ei imuria eikä mielellään minkään ikäisiä vieraita, mennään piiloon ja karkuun. Ei ilotulitusta, ovikelloa eikä räikeitä puhelimen soittoääniä.

ö = Öinen. Ollaan ihastuneita tähän. Ajatelkaas: öinen hiljaisuus, kivikko, oja, linnunlaulu, taivas, seikkailu, ruokahetki.

Mainokset

15 kommenttia artikkeliin ”Meidän oma Abckiria

 1. Mitä voit, jos toinen ei vaan ymmärrä? Kaikkee oon kokeillu ja niin oon hyvä esimerkki, mut ei. No, sit mä saan nauttii rauhassa mun herkkuruuan, eipähän näpistä lautaselta. Possunsydän ja maksa, mun jutut!
  – Miiru –

 2. Mun piti aikoinaan, kun Figo tuli meille, opetella lastenkasvatuksen nimissä syömään possunsydäntä. Turhaa kyllä, Figo tykkää siitä. Nykyään se saa broilerinsydäntä, eikä mun enää tarvi olla esimerkkinä.

  Mutta hyvä aakkoset teillä! Te kyllä pidätte hyvää kuria teidän ihmiselle, ja se kuulostaa olevan ihan tottelevainen. Hyvä ihminen.

  • Pipsukin tykkää broilerinsydämistä, mutta tosiaan possunsydämeen tai mihinkään maksaan ei koske. On yritetty monilla konsteilla, mutta neiti pitää päänsä.

   ;D emäntä kiittää; meillä taitaa kissojen kanssa olla puolin ja toisin jujumme, joilla toisiamme ohjailemme. Sopiva tyytyväisyysbalanssi.

 3. Unelmavävyaines ja kreivitär sekä kaakattava emäntä ❤
  Ootte te suloisia.
  Ps Meidänkin mamma on känyt syntymässä Åbossa. Heidekenillä 🙂

  • Vaikka aika pienenä emännän matka jatkui sitten uudelle paikkakunnalle (heh, aikanaan Tampereellekin), Åboon on aina ollut suuri lukkarinrakkaus! Kaunis, mukava kaupunki.

   Mussukat kävi hakemassa iltanaminsa ja painelivat alkuiltanokosille :-). Iltaravit vielä pitämättä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s