Lapset, tehkää näin vaan ei näin

P1130671

Tipu, tipu, tipuuu… oota siinä, tuun tervehtimään…

Lauantai oli ihana päivä. Aurinko paistoi, emäntä rapsutti ja silitti meitä monen päivän edestä, saatiin nameja. Halusin valjastelemaan, sitten mentiinkin ruohotupsujen kautta puutarhatöihin. Minä nuuhkuttelin useammankin kukkapenkin ja emäntä parturoi takapihan omenapuun jouluvaloja odottelemaan. Kiertelin pensaissa flexinpituuden verran, en ollenkaan rimpuillut valjaista eroon. Oli hyvä iltapäivä!

WP_20141011_039[1]

Puutarhatöiden jälkeen otin tirsat, leivoin siinä ennen nukahtamista tuota torkkupeittoa.

Tähän asti kerrottua voi kopioida hyvillä mielin. MUTTA SITTEN, tätä seuraavaa ei saa tehdä! Lapset, uskokaa! Menin päikkäreiden jälkeen emännän avuksi keittiöön. Se siivosi kaappeja ja paria komeroa, oli noita kassseja ja pusseja lattialla.

WP_20141011_041[1]

Tarkistin, oliko emäntä tyhjenntänyt  kassin. Oli, joo, mutta siinä samassa  halusin myös työntää pääni  sangasta läpi.

WP_20141011_044[1]

ÄLKÄÄ tehkö näin.

Täällä F1-lähtöalue. Brmmm,brmmmm ja täysillä eteenpäin!

Täällä F1-lähtöalue. Brmmm,brmmmm ja täysillä eteenpäin!

Siinä hipsin ja toi vaan KUVAS. Maalilinja lähestyy, älä tuu eteen!!!

Siinä hipsin ja toi vaan KUVAS.

Saihan se räpsittyä lopulta sitten tarpeekseen ja vapautti minut sangasta. OISIN kyllä ITTE osannut KANS, mutku se ehti ensin...

Saihan se räpsittyä lopulta sitten  tarpeekseen ja vapautti minut sangasta. OISIN kyllä ITTE  osannut KANS, mutku  se ehti ensin.

Nyt tää on turvallinen. [Ymmärrätte, että tämä menetti kiinnostavuutensa kissan leikkikaluna sillä sekunnilla kun sangat leikattiin. Kumpikaan ei enää edes nuuhkaisemassa käynyt. ]

Nyt tää on turvallinen. [Ymmärrätte, että tämä menetti  kiinnostavuutensa kissan leikkikaluna  sillä sekunnilla kun sangat leikattiin. Kumpikaan ei enää edes  nuuhkaisemassa käynyt. ]

Sovittiin emännän kanssa semmoinen kompromissi, että kasseilla ja pusseilla saa leikkiä vain silloin kun emäntä on valvomassa. Omatoimileikeissä koetetaan pelailla vain turvallisilla leluilla. Joo, sopii mulle.

– Pipsu –

Mainokset

19 kommenttia artikkeliin ”Lapset, tehkää näin vaan ei näin

 1. Meillä on NeitiCassisille käynyt kerran tismalleen samalla tavalla. Paitsi että jumi oli hankala, ja irrotustyö vauhkoontuneen kissan kanssa hankala. Meillä siis nykyään sangat leikataan aina irti.

  • Pipsu todennäköisesti olisi solahtanut itse lopulta irti, mutta kun vähän kirrasi vatsan kohdalta, ajattelin avittaa. Pipsulla on lyhyt karva, joten se helpottaa kyllä saksien kanssa toimimista – teidän kaksosilla on niin hulmuava turkki, että tosiaan joutunee varovasti irrottelemaan. Paperikassit ovat oikeastaan se hankalin sankojen suhteen, muissa kasseissa on pitkät hihnat tai sitten kädensija, niin samanlaista juuttumista ei tule. Kai?! Kissat on kyllä yllättävän kekseliäitä…

 2. Huh, onneksi kissa-asunnoissa ei ole yleensä esimerkiksi jäätyneitä rautatolppia, koska kissan kaltainen periutelias eläin ei yksinkertaisesti voisi olla työntämättä kieltään siihen. Onni on myös se, ettei kissoilla ole peukaloita. Muuten ne voisivat nostaa päähänsä esim. jonkin kahvimukin, joka jämähtäisi kiinni, ja sitten pitäisi saippuoida korvantaustoja… 😀

  • Täälläkin kiitollisuuslistassa on aina juurikin tuo peukaloasia! Olen usean puhuttelun pitänyt kissoille, joissa olen ilmoittanut, että mitähän tapahtuisi, jos….? [Todennäköisesti kissat hallitsisivat planeettaamme….]. Ainoa kohta, jossa soisin peukalot, on se, jos olen aikataulusta myöhässä ja ruoka-aika viivästyy. Näppärästi avaisivat ruokapurkin ja kriisi vältetty :-)!

 3. Oho, et saanut sätkyä? Mullekin on käynyt noin ja luulin että maailma loppuu ihan just. Paperikassit on mainio asia, mutta ne kahvat ei.

  • Pipsu ja Miiru ovat ehdottomasti näkymättömiä ja valoa nopeammin piilossa, jos tulee vieraita, mutta huvittavaa kyllä, näin omassa arjessa aika lunkeja yllättävissä asioissa (= tavara putoaa kolisten, saavat vahingossa peiton päälleen, laulan (ehhh, ei pidä kuitenkaan liian usein kokeilla…), jäävät nalkkiin komeron oven taa). Arvelen, että se olisi ollut oman sorttisensa älypeli, jos olisin vain jättänyt Pipsun selviytymään vähän pidemmäksi aikaa itsekseen.

   Mutta tunnustan, että olen koettanut siivota huushollin kissaturvalliseksi ja korvat ja silmät on viritetty kuulemaan paitsi naukaisut myös liiallinen hiljaisuus, se se vasta epäilyttääkin :-).

 4. Aikamoista, että ihminen vaan kuvasi (taitaa olla kissabloggareiden perisynti ;)), mutta tilanne oli varmasti hallinnassa. Sulo rakastaa hirmuisesti lankakeriä, mutta niilläkin saa leikkiä vain valvotusti (eli Sulo nappaa lankakerän emännän muka valvovan silmän alta, joskus lähtee koko käsityö mukana..).

  • Oijoi, lankakerä! Koetan olla silmä tarkkana, ettei jäsi liian mielenkiintoisia koreja tai pussukoita näkyviin – ei muistakaan, mikä kaikki kissasta on kiehtovaa. Mulla on nyt olohuoneessa avoimessa käsityökorissa paperinarua vyyhdellä, en ole vielä kerinyt, mutta pitääkin muistaa sitten siirtää turvallisempaan paikkaan.

   Siitä olen kiitollinen, ettei näitä kiinnosta mitkään sähköjohdot. Joskus saatetaan nuuhkaista esim. jatkojohtoa, mutta ei muuten ole mielenkiintoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s