Vastaus on… Miiru!

Kysymys kuuluu: Kuka maisteli uutta ruokaa?

*******************************************

Tämä juttu kertoo possun munuaisesta. Jos tuntuu, että aihe tai kohta tuleva kuva sisäelimestä yökkyyttää, kannattaa katsella  muuta postausta – vaikka niitä eilisiä joutsenia :-).

Olisi hyvä ja tavoiteltavaa, että kissat syövät monipuolisesti eli eivät nirsoile. Hieno tavoite,  olen ihan samaa mieltä oikeasti. Vaan seuraavaksi katsaus elävää elämää.

Miiruhan on varma tapaus. Kaikki käy, ainakin nuuhkaistaan, yleensä maistetaankin kaikkea. Pipsu on suloisesti nirsander: katsoo pyöreillä silmillään vetoavasti eikä syö mitään, mitä ei halua. Ja Pipsu ei yleensä halua syödä muuta kuin kanaa ja broileria, niitäkin valikoiden. Ja ruohoa, vettä ja nameja.

Arvelisi, että kehäkettu Tirre the Cat on ymmärtäväinen ja laajakielinen, elämän koulima kissa, joka mielellään vetelee raakaa lihaa kuin lihaa. Vaan eipä – tarkka ja nirso kuin mikä, Pipsun kaksoiskappale.

Possun munuainen ei siis iske tähän saumaan kovin lupaavasti, mutta halusin kokeilla, kun olen pitkään vältellyt sen antamista peläten hajua tai munuaisen muljuvaa, pliukasta pintaa –  plumps ja suoraan silmään. No ei vais. Munuainen olisi ihan hyvä lisä raakaravintoon.

Pipsu ja Miiru ovat puolibarffauksella eli iltaruoka on kanankaulaa, kivipiiraa, possun tai broilerinsydäntä, naudan- tai kananmaksaa, possunkieltä, broileria, kalkkunaa, nautaa, possua – kaikki paloina, mikään jauheliha tai muussattu liha ei maita. Poro tai riistakaan ei oikein iske.

P1130753

Munuainen ensin pois paketista, pinta viillelty ja likoamaan kylmään veteen tunneiksi.

P1130831

Munuainen 7 tunnin liotuksen jälkeen, paloiteltu tosi näteiksi paloiksi, valutettu vedestä ja verestä.

P1130833

Kiltti veikka, syö noi pois. Sliips, sliips.

P1130835

Miiru: Slurps, nam, maisk, maisk. Pipsu: Yfff.

P1130836

Tirren mielipide: Yfff.

P1130826

Maha täynnä. Nukuttaa, mee pois räpsimästä. Krooh!

Arvelen, että tämä on haasteellinen syötettävä, mutta laitan tänään vielä uuden annoksen esille. Tarjoilulämpötila jääkaapin ja huoneenlämmön puoliväli, puhtaalle lautaselle nätit palat avarasti aseteltuna, ei yhtenä klimppinä, mukana tuoretta possunsydäntä paloina.

(Pipsu: Pffffyyyfhh. Ei.
Miiru: Nammmmmm!)

Olisiko kenellä antaa vinkkejä onnistuneesta munuaisen ruokavalioon ujuttamisesta? 🙂 kiitos  paljon!

– Emäntä –

 

Mainokset

14 kommenttia artikkeliin ”Vastaus on… Miiru!

 1. No hyvä että toiselle kelpasi! Ei ollut hukkaostos! Jos se on pahaa, se on pahaa, eikä sitä silloin syödä yritti ihminen mitä vain 😀

  Meillä ei ole munuaista kokeiltu koskaan. Olen epäluuloinen, kuten sinäkin olit. Tuskin kokeilen jatkossakaan kyllä, Figon ruokavalio on ihan ok kunnossa nyt, ja Friede on allerginen nähtävästi suunnilleen kaikelle.

  • Miiru veteli reippaasti koko lopun munuaisen! Tirre ja Pipsu kiersivät kaukaa; niin totta näiden kahden kohdalla, että jos jotain päättävät, päätöksessään pysyvät :-D.

   Arvelen, että silloin tällöin jatkossa tarjoan Miirulle possunsydämen kanssa, en sen enempää ota matsia Pipsun ja Miirun kanssa; tietävät, mistä tykkäävät ja hyvä niin.
   – Emäntä –

 2. Valitettavasti ei ole vinkkejä.. Ostin kerran munuaista kissoille: se haisi hirveelle liotuksenkin jälkeen, eikä kissatkaan koskeneet siihen. Kertakokeiluun jäi. Hajun muistan vieläkin. Haiseeko ne aina vai olikohan se joku virtsiittimunasku?

  • Tämä nimenomainen yksilö oli kyllä oikeasti aika valiokappale; ei haissut, muljunut, luiskahdellut leikkulaudalta karkuun tai ollut mössöinen. Jos harrastaisin valmistaa ihmisille sisäelinruokia, tuo olisi todennäköisesti ollut namia. Vaan en harrasta.
   – Emäntä –

 3. Olen syöttänyt munuaisia paljonkin kissoille joskus Helsingissä asuessani. Täältä niitä ei tahdo löytää. Suurta herkkua olivat enkä muista, että olisivat mitenkään haisseet.
  Hyvä, että teillä edes yhdelle maistui : )

  • Miiru on siis niiiiiin ihana; maistelee kaikkia ruokia <3.Teen varmaan jatkossa sellaisia munuais-possunsydän sekoituksia Miirulle pakkaseen; Pipsuhan ei kumpaakaan lihaa tykkää syödä.
   – Emäntä –

 4. Meillä maistuu munuaiset Mimmille ja Börjelle. Itse olen huomannut, että mitä tuoreempi munuainen on sitä neutraalimpi haju. Missään tapaksessa en enää ikinä osta -30 % laarista… Enkä muuten liottele, pakkauksesta slotauoraan kitaan vaan!

  • Joo, munuaisen voi ymmärtääkseni käyttää kummallakin tavalla; liottaa tai ilman liotusta, kumpikin on ok. Mulla on varmaan vanha kotitaloustunnin opetus tuolla selkäytimessä, että liotetaan. Voisin kokeilla seuraavan kerran tarjota suoraan paketista.Miiru saa sitten sanoa mielipiteensä :-).
   – Emäntä –

 5. Munuaista, jaa. Enpä ole kokeillut kissoille…

  Joskus ennen muinoin annettiin kissoille keuhkoa. Muistan, kuinka sitä paloiteltiin, se oli huokoista. Joku kissa heitteli sitä, ja sehän tarttui joka paikkaan. Siskon kissa, silloinen, kyllä taisi suorastaan rakastaa munuaista! Pitäiskö kokeilla meilläkin…

  • Keuhko oiskin ihan mielenkiintoinen kokeiltava. En oo valtettavasti meiän Sittarissa nähnyt, mutta voisin kysellä noilla maaseutimatkoillani paikallisesta kauppahallista. Miiru kultamussukka varmaan pikkuisen maistelis, se on kyllä kiitollinen syötettävä.
   – Emäntä –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s