Terveisiä toipilailta

Tirre lähdössä lääkäriin

Yhym.

Emäntä: Viime viikolla oli Tirren vuoro käyda vuosirokotuksella. Rouva pakattiin koppaan ja ajeltiin vielä-ei-niin-kovassa-myrskyssä vastaanotolle. Vastaanoton eteinen oli pieni ja siellä oli samaan aikaan pari nuorta, isokokoista koiraa omia rokotuksiaan odottelemassa. Koirat olivat  innostuneita ja ystävällisiä  ja halusivat tehdä tuttavuutta Tirren kanssa. Tirre ei ja rouva ilmoitti sen tomerasti. Koiraparat, täyslaidallinen nuoruuden innolle.

Tirre kopassa

…ei…

Samalla käynnillä hoidettiin takapuolessa ollut pieni haava. Talojen kissat ovat syksyn aikana tarkistaneet reviireitään ja yhden sellaisen tapaamisen tuoksinassa Tirre oli saanut osuman peppuun. Haava putsattiin ja saatiin voidetta laitettavaksi aamuin illoin. Viikko pitäisi pitää kauluria, ettei Tirre pääse nuolemaan voidetta pois ynnä samainen viikko oleskella pelkästään  sisätiloissa. Jep jep.

Tirre kaulurin kera

Ei saa mennä ulos. Pitää pitää kauluria. Haavaan pitää laittaa salvaa kahdesti päivässä. En tykkää.

Käyntipäivän ilta meni ihan hyvin. Tirre nukkui, söi ja joi. Yö alkoi olla jo hankala, kissa olisi ehdottomasti halunnut ulos omaan ulkokoppiinsa nukkumaan.

Myrtynyt kissa aloitti syömä- ja juomalakon seuraavana aamuna. Kaikki konstit kokeiltiin: vaihdettiin ruokkijaa, otettiin kauluri pois ruokailun ajaksi, tarjottiin tavallista ruokaa, herkkuja, eri juomia. Ei, mikään ei käynyt.

Häntä pörhöllä

Pipsu: Meen kattomaan, kun Tirre möksöttää tuolla sivuhuoneessa. Huiiii, mun oma häntä menee pörhöön, kun tää on niin jännää…

Tirre ja suosikkilelu

Ei. En syö enkä varsinkaan juo mitään. Toi on mun lempilelu enkä pysty silläkään leikkimään. Tyhmä kauluri. Tyhmää olla sisällä.

Iltapäivästä luovutin, poistin kaulurin ja pidin puhuttelun, ettei lääkettä saa nuolla pois. Kokeilin tehdä polvisukasta suojahaalaria. Verenvuoto käsieni naarmuista on nyt jo tyrehtynyt. Tavallisesti hyvin hillitysti ääntelevä Tirre aloitti määrätietoisen protestimaukumisen vastustaen sisälläoloa.

Tällä hetkellä Tirren haavaa hoidetaan edelleen voiteella kahdesti päivässä, on parantunut hyvin. Kauluri on poissa, päiväsaikaan kissa saa käydä ulkona, yöllä nukkuu sisällä. Tulos: kissa syö, juo ja myhäilee hiljaa.

Pipsu ikkunalla

Pipsu: Meidän emännän äitikin on toipilas niin kuin Tirre. Hänellä oli vakava sairauskohtaus taannoin ja nyt eletään päivä kerrallaan ja toivotaan voinnin paranevan. Tirre välillä etsii emäntäänsä; minäkin tähyilen avuksi, näkyisikö jo tulossa kotiin.

Pidetään huolta toisistamme. Sillai on mukavampaa.

– Pipsu ja Miiru –

Ps. Miiru: Munkin pitää päästä kuvaan. Arvatkaas, missä  oon? En tiijä, miks emäntää hymyilytti mun ulkoilu…

Sisäkissa ulkoilee

20 kommenttia artikkeliin ”Terveisiä toipilailta

 1. Voi Tirreä kun joutui rokotukseen ja sai vielä kaulurinkin pyllyhaavan takia :(Rassukkaressukka ♥ Pikaisia paranemisia takapuolelle!! :—) ♥ Ja paranemisia ja hyviä vointeja myös emännän äidille!

  • Kiitos paljon! Kun Tirre sai tahtonsa läpi, eläminen on sujunut oikein hyvin :-). Kissa on nukkunut yönsä sisällä, mutta päivällä tehnyt pihatarkastuksen. Emäntää ei vielä näy kotitanhuvilla; mennään päivä kerrallaan eteenpäin, jos toipuminen etenisi.

 2. Pikaista paranemista toipilaille! Ikäviä juttuja tuollaiset! Onneksi Tirren kanssa sentään on sopu palautunut, sopisi säilyä myös 😉

 3. Tirre ei tosiaan näytä kovin onnelliselta kauluriin puettuna, onneksi sen on jo saanut jättää pois. Paranemisia toipilaille.

  • Kiitos paljon! Tirre on räväkkä rouva :-), tekee selväksi, miten olisi parasta häntä kohdella. Meillä on varattu joulun jälkeen kontrolliaika eläinlääkärille, samalla tehdään semmoinen yleinen seniorikissan terveystarkastus.

 4. Hienoa, että Tirren elämä alkaa palautua normaaliksi, ei tarvitse enää niin protestoida.
  Paranemisen toivotuksia emännän äidille!

  • Kiitos molempien puolesta! Tirre on aika tarkka reviiristään ja tavoistaan, kukapa toisaalta ei :-), niin tulee noottia, jos kovasti tulee poikkeuksia niinkuin nyt se kurja kauluri. Onhan se aikamöinen tötterö :-).

  • No on kyllä harmillisia, totta. Sydän on tykytellyt, miten se elämä menee eteenpäin, mutta päivä kerrallaan pikkuhiljaa mennään.Tirre alkaa olla entisessä iskussaan jo :-); odotellaan jos Tirren emäntäkin vielä toipuisi.

 5. Onneksi kauluri on jo historiaa. Parempaa vointia emännän äidille ja emännälle jaksamisia. Sairaskohtaukset säikähdyttävät ja koettelevat koko perhettä. Voimia ♥

  • Kiitos paljon! Tuosta muhkeudesta :-): kesällä Tirre painoi vielä 3,8,kg, mutta nyt kun käytiin rokotuksella, talvipaino oli 5 kg! Mutta valon lisääntyessä keväällä se paino lähtee laskemaan ja suurimman osan vuotta Tirre tepsuttaa tuossa 3,8 kg:ssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s