Viisi kysymystä

Pipsu: Kiitos Kattimanialle viiden kysymyksen haasteesta. Emännän tämän vuoden sairastelu hidastutti vastaustahtia, mutta nyt on saatu emäntä taas hilattua koneelle, joten sormet soimaan, ihminen! Minä ensin:

1. Mikä olisi unelmiesi saalis? Vastaan nyt maalla olemisen näkökulmasta ensin. Hyvin vaikea, vaikea, vaikea kysymys, oijoi. Vielä toissapäivänä olisin näet vastannut ”Paikallinen Pulska Viljahiiri”, mutta eilisen voitokkaan reviirisähinän jälkeen vastaan Lumipallolta [naapurin kissa] voitettu uusi reviirinpalanen! En ole turhaan nimeltäni Pipsu Pippuri. Kamppailulajimme oli mourunta, sähinä, matalana kohti toista kulkeminen ja pörheily. Ja nyt se nurmikonpala on _minun_, muiskis!

Jos olemme kaupungin kotona, vastaan, että uusi lampaantalja joka vuosi  _vain minulle_. Nuuhkuttelevaa rakkautta <3, oiii!

Pulska hiiri

Samalla kun emäntä kirjoitti tätä vastaustani puhtaaksi, kävi niin, että oikeasti sain sen ”Pulskan Viljahiiren” kynsiini. Emäntä on hieman näreissään, ettei hiiri suostunut poseeraamaan kuvassa, mutta korvieni asennosta huomaatte, että tuolla se on.

2. Millainen on täydellinen, kissaystävällinen olohuone?
Hyllyjä olohuoneen seinillä, ei sitten mitään tavaroita sinne vaan että niillä voi makoilla ja tähystää. Vapaa näkymä ikkunasta lintupuuhun. Ei melua eli ei imuria, astianpesukonetta, televisiota eikä tietokoneen napsuttelua. Ei myöskään paljon vieraita kerralla, yksi voi olla.
Tiputarkkailijat

Huono tipuluukku, koska ei mahdu kahta kissaa kerrallaan vahtimaan saalista.

3. Oletko koskaan hajottanut mitään? Jos olet, niin mitä (kaikkea)?

Oijoi, tämä on puhtaasti termikysymys. Olen muotoillut tapetit sekä sohvan – kissadesign on hyvin uniikkia ja nostanee asunnon arvoa. Tosin tämä on ollut enemmän tiimityötä, koska Miiru avustaa näissä suunnittelutöissä.
4. Mitä ihmisten sisustusjuttua et ymmärrä?
Liukkaita pöytäliinoja. Ei niin, että hyppäisin olohuoneen pöydälle, mutta jos siis _joku_ hyppäisi, olisi ikävää, että tassut liukuukin ja ote ei pidä, kun se pöytäliina menee vaan ruttuun. Ja sitten emännän paperit voi myös mennä vähän [lue : paljon] ruttuun, kun se pöytäliina liukuu. Ei semmoinen ole kissan vika!
Hyvä pöytäliina

Jos _joku kissa_ hyppäisi pöydälle, niin tämmöinen vahakangaspöytäliina olisi hyvä, joka ei liu´u tassujen alla. Malliksi näytin…

5. Millaisista ihmisistä tykkäät? Hiljaisista, ei saa puhua kovalla äänellä eikä tömistellä kohti. Nukkumaan viimeistään klo 23. Että laskee ulos, kun pyydetään – valjastelukin käy. Jos kuka tuo emännälle kukkia, niin toisi sitten myös mulle oman kukan. Semmoisista, jotka antaa broilerinfilettä ruuaksi.
Miiru: Sisko, köhköh, kukahan sua auttoi siinä reviirinvaltauksessa? Menikö tarina oikeasti niin, että minä kuulin teidän mouruamisen ja kun juoksin avuksesi, siinä vaiheessa Lumipallo peräytyi…?
Pipsu: No, ton tyyppistä oli jotain joo: kiitokseksi saat kävellä parittomilla viikoilla siinä nurmipalalla.
Miiru: Tänks! Nyt kysymyksiin:
1. Mikä olisi unelmiesi saalis?
Maalla ollessa semmoinen pullea hiirulainen. Kaupungissa fasaanin siivet – mulla on nyt kolme kuivattua siipeä viihdykkeenä. Jostain syystä Pipsu ei ymmärrä niiden päälle yhtään.
2. Millainen on täydellinen, kissaystävällinen olohuone?
Hiljainen, lämmin ja aurinkoinen. Iso, pehmeä sohva, jossa voi nukkua pitkin pituuttaan selällään. Paljon älypelejä täynnä nameja. Huom. hyviä nameja, ei mitään ”terveellistä”. Lyhyt matka ruokakupille, jossa possunsydäntä. Ai niin, laatikoita!
Miiru ja laatikko 2

Hyvä laatikko.

Miiru ja laatikko

Edelleen samaa mieltä.

3. Oletko koskaan hajottanut mitään? Jos olet, niin mitä (kaikkea)?

Tassuinsinöörinä en käyttäisi tuollaista verbiä, ehei. Uutta luodessa ja kokeillessa väistämättä on luovuttava jostakin vanhasta. Kehitän innostuneesti uusia vesikulhomalleja, joten ehkä pari kapeinta yöpöytämaljaa [emännän vesilaseja, köh] on innovoidessa mennyt lattialle. Eivät olleet kelvollisia, liian kapeita minun päälleni mahtua latkimaan vettä – joutivat mennä.
4. Mitä ihmisten sisustusjuttua et ymmärrä?
Herrasmiehenä vastaan, että kaikki käy, jos minulle on tilaa nukkua selälläni.
5. Millaisista ihmisistä tykkäät?
Säestän siskoani eli hiljaisista. Semmoisista, jotka eivät pakota minua autoon tai kissankoppaan. Joilla on hyviä namuja tuliaisina.

14 kommenttia artikkeliin ”Viisi kysymystä

 1. Onnea reviirinvaltauksesta ja hiirisaaliista! Ihan reilu diili meidän mielestä nuo parittomat viikot. Samoin täydet pisteet olohuoneille ja hiljaisille ihmisille, jotka ei laita kissoja koppaan ja tuo nameja! *purrrrrr* teille!

 2. Onnitelut Paikallisesta Pulskasta Viljahiirestä ja uudesta ruohoplantaasista! Oli aivan ihana lukea teidän vastauksia, teille oli annettu hyvät kysymykset. 🙂

  • 🙂 Kiitos paljon. Kissat ottivat kyllä vakavasti nämä kysymykset, ilta mietittiin yhdessä.

   Hiiri oli kyllä plussaa ja hienointa siinä oli, että alunperinhän Pipsu oli tuomassa saalista emännälle, joka on harvinaisen huono saalistamaan, joten pikkukissan pitää pitää emännästään huolta… !

  • Meillä on paljon juttuja mielessä alkuvuodesta, kunhan saataisiin vain kammettua tuo emäntä tuolille koneen ääreen kirjoittelemaan. Saa nähdä, ehtiikö emäntä ottaa kiinni menetetyn ajan, kun me tuotetaan kuitenkin koko ajan lisää tarinoita.
   – Pipsu ja Miiru –

   Emäntäkin oli ihan hämmästynyt, kun minä en annakaan periksi noin vain, vaikka olen nuori kissa. Erityisen liikuttunut emäntä oli kuulessaan, että Miiru oli juossut auttamaan minua. ( Ei ois tietenkään tarvinnu ^o^…!)
   – Pipsu –

   …köhköh…
   – Miiru –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s