Ennen aamunkoittoa

Kohta on pääsiäisaamu! Emäntä on kertonut meille, että tää juttu on Juhlien Juhla, vuoden kohokohta. Me ei ihan olla varmoja, mitä kaikkea se ihmisille tarkoittaa, mutta me saadaan juhlan kunniaksi uusilta lautasilta herkkuateria! Kai ihmisetkin, ainakin kovasti ne on tohisseet.

Meidän hiljainen viikko meni emäntää hämmästyttämällä. Oli monta onnistumista!

1. Saatiin ne nestemäiset matolääkkeet niskaan. Tässä kävi kyllä täsmälleen samalla tavalla kuin pillereiden kanssa eli Miiru oli vaivattomin madotettava. Pipsulla on paksu turkki kuten Tirrelläkin, joten nesteet levisivät varsin laajalle aluelle pitkin turkkia. Emäntä mutisee, että ihan samalla tavalla hänkin sai madotuksen kuin ennenkin, koska hän silitteli meitä ja kun karva oli tahmea (edelleen neljäntenäkin päivänä), niin eiköhän sitä lääkettä tullut niin emännälle kuin meillekin. Sivuoireita ei lääkkeestä tullut, otettiin vähän ylimääräisiä päikkäreitä, mikä sitten hämmästytti emäntää, kun ei haluttukaan koko ajan ulos. Hahaa 1!

Miirun madotusPipsun madotus

2. Vaikka räntää ja sen semmoista on tullut taivaalta, meidän ojan kevätpuro jo solisee! Emännästä oli hellyttävää ja hämmästyttävää, miten me uskallettiin heti mennä sitä kylmää vettä tutkimaan.  Hahaa 2!

Ojan kevötpuro 1

Meidän oja ❤

Ojan kevätpuro 2

Kato, tuolla se lirisee. Solisolisolisolisee…

3. Tää on huippujuttu! Emäntä oli ihan liikuttunut, koska tätä se on toivonut niin kovasti. Eli me liikahdettiin piiru kohti ”työkissautta”. Se on emännnän sana ja tarkoittaa sitä, että kissat on ihmisten kanssa ulkona siellä missä ihmisetkin on. Tirre on semmoinen ja se osaakin hakea uuni- ja saunapuita isännän kanssa, tekee saunavastoja kesällä, valvoo kasvimaalla kylvämistä ja kitkemistä sekä istuu nuotiolla paistamassa makkaraa.

Mutta siis me. Lankalauantaina lähdettiin emännän kanssa hakemaan vähän lisää pajunkissoja maljakkoon. Hahaa 3!

Kattokaa nyt:

Lankalauantain kävely

Mä oon tuolla ympyrässä! Siis minä-Pipsu. Kato, näytin emännälle tietä.

Lankalauantain kävelyllä 1

Käytiin tämmöiseltä sähkölinjalta hakemassa pajuja.

Lankalauantain kävelyllä 3

Nää ei ooo hyviä, mut kato sieltä kauempaa.

Lankalauantain kävelyllä 4

Vähän käpälät kastuu. Joudut ehkä kantamaan mut kotiin.

Lankalauantain kävelyllä 6

Aaaaaah. Salaattibaari. Tähän parkkeeraan.

Lankalauantain kävelyllä 7

Todiste, että oltiin molemmat samaan aikaan siellä kävelyllä.

Oikein ihanan iloisesti hämmästyttävää pääsiäisaamun odotusta kaikille!

 Pipsu ja Miiru

Mainokset

18 kommenttia artikkeliin ”Ennen aamunkoittoa

 1. Hyvää pääsiäisen jatkoa teillekin! Ei meillä vaan pääsiäisaamusta ole veuhdattu. Ihmisillä taitaa olla tässäkin eri koulukuntia? Niillä on aika monissa asioissa. Mutta siinä ne on kaikki samanlaisia, että niitä on hauska hämmästyttää! Ne on niin jotenkin herttaisia kun ihmettelevät jotakin.

  Tuo työkissuus näyttää kivalta. Aika raskaalta myös, eikö ihmisissä ole kauhea vahtiminen jos ne päästää tuolleen luontoon irralleen?

  • Oiiii, ihmisissä riittää kummastelemista O.o ! Kissana oleminen on niin hienostunutta ja tyylikästä, ottaisivat meistä oppia. Me ahkeroidaan kyllä tän meidän emännän kanssa: noottia pitää aika useesti antaa, ohjeistaa ja muistuttaa. Nytkin juuri ilmoitin, et lautanen on vailla ruokaa ja lätkähdin tähän näppikselle.
   Se ulkona oleminen teettää meillä töitä, koska emäntä ei osaa olla hiljaa, kiivetä puihin eikä juosta kovin lujaa. Paaaaaljon pitää vielä reenauttaa, että saadaan siitä tolkullista ulkoiluseuraa.
   – Miiru –

 2. Ihanaa pääsiäisaamua teille! Taisi teidän pajunkissametsästys sujua paremminmmin kuin meillä, vaikkei meillä kissat olleet mukana. 😀 Tai ehkä juuri siksi!

 3. Voi miten kivoja ja reippaita ulkoilukavereita! ❤ Kyllä Nuppua ja Jujua ihmetytti tuollainen suuri ja avara luonto. Meidän ikkunan ohi kun kolistelevat raitiovaunut… Ei ole siis asiaa ulos ilman valjaita, ja nekin päällä täytyy sitten mennä vähän etäämmälle puistikoihin. Olisipa edes oma pieni pihapläntti!

  • Me ajellaan äitini etenevän muistisairauden takia nyt mahdollisimman paljon oman kodin ja lapsuudenkotini väliä; kukaan ei ymmärrettävästi tiedä, paljonko yhteistä aikaa on enää jäljellä, joten koetan olla siellä aina kun voin. Kissat ovat yllättävän hyvin soputuneet matkustamiseen, vaikka selkeästi automatka väsyttää niitä aina seuraavaan päivään saakka – 🙂 onneksi siitä selviää nukkumalla.

   Näyttäisi siltä, että kissat ottavat molemmista kodeista parhaimmat puolet. Nauttivat maalla ulkoilusta ja uusista kokemuksista ja sisäkissana ollessaan muistavat leikkikalut, tiputv:t ja valjastelut. Paitsi siis Miiru – se on todella tiukka valjaistakieltäytyjä: kantaa voi, mutta kissa ei valjaat päällä liikahda itse yhtään :-D.

   Raitiovaunu olisi näille eksoottinen kokemus, varmaan istuisivat viikset pörhöllä seuraamassa ^.^!

 4. Meillä ihminen ei yhtään juhlista tätä päästäisjuhlaa. Mun mielestä kyl pitäis ku kuulostaa, että kaikilla on niin hauskaa näitten päästäisjuttujen kanssa.
  Mä en kyllä ulos suostuis enkä ainakaan ilman sellasta narua, että saan pidettyä ihmisen kurissa – ihan varmasti se karkais johonkin jos pääsis ilman narua kulkemaan… Te ootte aika rohkeita kissoja.
  -Pena

  • Ihmisistä on kyllä huolta, se on totta! Niitä pitää ohjeistaa ja taluttaa ja antaa vinkkiä yhtenään. Onneksi me kissat osaamme <3!

   Mmmm, päästäiset; liukkaita pikku vipeltäjiä, tulee ihan kesä mieleen. Mut ekaks kohta on perhosia, nammm!
   – Pipsu ja Miiru –

 5. Meillä on pääsiäinen tärkeä juhla emännän mielestä. Tosin meistä kissoista on parasta kun sillä on meille aikaa monta päivää, joten ei tämä juhla ole meistäkään ikävä vaan oikein iloinen ja merkityksellinen.

  • Ja se on erikoista, kun on paljon tassuille kokeiltavaa, kaikkia semmoisia ”koristeita”, sanoo ihminen niistä. Semmoiset juhlat on aina kissoille hauskoja, joissa on hyvät herkut ja tasuille kieriteltävää.
   – Pipsu ja Miiru –
   Hyvä juhla, kun on kaikille annettavaa :-).
   – Emäntä –

 6. Aika kiva lenkki ollut teillä! Ruffekin nauttisi aivan varmasti jos pääsisi ilman valjaita luonnon helmaan, mutta se ei ole mahdollista. Mökilläkin jos on ilman valjaita meinaa lähteä pois pihalta supikoirien syötäväksi, hyihyi Ruffe, mutta onneksi Ruffea ei haittaa olla valjaissa 🙂

  • Yiii, supikoita ei ole hyvä. Voi purra ja tulee kaikkia ilkeitä haavoja ja sairauksia, sanoi emäntä. Valjaat on kyllä viisautta. Muahan ei valjaat haittaa, mutta veikka ei minkään ikäisenä ole tykännyt valjaista. Sitä pitää kantaa, jos haluaa valjaissa Miirua liikuttaa.

   Kehräykset teille kaikille!
   – Pipsu –

 7. Joo, ihmiset. Ja sitten sanotaan, että kissojen elämä on pelkkää nukkumista ja syömistä. Ei TOD! ole. T. Triolat + N

  Hyvää pääsiäisen jatkoa teille ♥

  • Just NIIN, ei TOD. ole. Ensin on kissahommat ja sitten pitää siinä samalla opastaa ja ohjata ihmistä; aina oltava valpaana. Ja teillä on sitten ne sisutushommat vielä lisänä ja tuleeko siitä kuitenkaan asiaankuuluva arvostus ja palkkio?!
   – Pipsu ja Miiru –

 8. Heippa kisulit , pitkästä aikaa tulin taas teitäkin tervehtimään 🙂
  ja tässäpä samalla saan toivottaa oikein ihanaa aurinkoista kevättä koko perheelle !

  • Oi miten hauskaa kuulla sinusta! Käydään aina välillä kurkkailemassa, mitä sulle kuuluu. Tullaan kohta kommentoimaan sun kuuulumisia. Susta on komeet kuvatkin siellä <3!
   – Meidän koko poppoo –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s