Helteen väistyessä

Helteen alkaessa me teimme juuri kuten emäntä arvelikin, vetäydyimme lomaselle. Nyt kun mittari näyttää perinteisempää kesäsäätä, olemme vielä siirtymävaiheessa. Käymme hieman näytillä, mutta ehei, sisätilat eivät houkuttele. Kuva selventäköön asenteemme.

P1140787

Laalaaalaaalaaalalaaalalalalaa, en kuule. Kohta et näe häntäni päätäkään.

P1140625

Tämän kesän ulkovesimalja. Spr:n kirppikseltä 3 e. Kissahyväksytty, vaikka kuvassa orvolta näyttääkin.

P1140753

Emäntä pilasi miesluolani. En pyytänyt pehmusteita.  – Äkämystynyt Miiru –

Emäntä päätti juhlistaa hellejaksoa ajamalla autoa nelisen tuntia, käymällä hammaslääkärissä aloittamassa juurihoidon ja pesemällä sitten kotimme 97 lasipintaa. Niistä lasipinnoista meidän nenänjälkiämme oli kuulemma 17 ikkunassa eli n. 17,5%. ”Melkein viidenneksessä”, kiljui emäntä ja uhkasi laittaa meille jatkossa paperiset hengityssuojat. ”Höpsis”, sanoimme lempeästi.

Meitä on ällistyttänyt emännän tarmokkuus, koska normaalistihan se on helteellä märkä rätti ja kanttuvei. Selitti, että oli niin suunnitellut ajankäytön ja piti suunnitelmasta kiinni lämpömittarista huolimatta. Emme moiti, sillä me tietysti otamme kirkkaan Tipu-tv:n mielihyvin vastaan.

Heinäkuu on alkanut oikein miellyttävästi. On ruohoa, hiiruja, vapautta.  Emäntäkin palautui hellejuhlistaan takaisin luoksemme silittelemään ja tekemään punkkitarkastuksia (tähän mennessä kesän saldo on yksi punkki). Luvassa on kuulemma maton- ja ikkunanpesua. Asetumme tarkkailemaan ja raportoimme.

P1140737

Ensimmäiset omat uudet perunat syötiin 1.7., kylmä alkukesä on ollut. Emäntä oli kavala ja viipaloi meidän ruokalautasille muutaman raa´an perunalohkon. Kai yksi syötiin tai korkeintaan kaksi. Meillä on ruohoa ulkona, muu ei nyt kelpaa.

Sopivan lämpöistä kesää!

– Pipsu ja Miiru –

Mainokset

26 kommenttia artikkeliin ”Helteen väistyessä

 1. Hieno lomanviettopaikka, Miiru!
  Mutta ihmiset, ne just tuollaisia! Arvelevat tietävänsä mikä on hyvä ja mikä ei, mutta pieleen menee. Kai se otti pehmusteen pois sun luolasta?

  Meidän keittiön ikkunassa on kuulemma ”sellainen jälki kuin kissa olisi aivastanut. Just sopiva pisarakuvio ja sijainti”! Emme myönnä emmekä kiellä.

  • Olen suunnitellut ovelaa alustakapinaa, että emäntä ymmärtää muutenkin luopua kissahyväksymättömästä sisustamisesta. Pitkä tiehän se on, mutta kissan on yritettävä.
   – Miiru –

  • Ai niin! Tämä ikkuna-asia on hämmentävää. Olemme nääs varmoja, että emäntä on onnellisempi nyt pestessään nenunjälkiämme kuin jos niitä ei olisi ollenkaan. Onni on koko paketti, myös nenänjäljet <3!
   – Pipsu ja Miiru –

   • Niin onkin onnellisempi! Samoin se on onnellisempi, vaikka kaikkialla on kissankarvaa, kuin jos sitä ei olisi. Kissankarvojen ja nenänjälkien kanssa voi elää, kissatta ei kovin hyvin 😉

 2. Siellähän on ihan oikee viidakko mihin pääsee hyvin piiloon! Mä en ymmärrä miten noi ihmiset jaksaa meuhkata noista ikkunoista, eilenkin ihan vähän vaan yritin ottaa kärpästä kiinni niin heti toi tuli siihen jotain ärisee, että ku on tassunjälkiä koko ikkuna täynnä…

  • Kiitos, mekin tykätään täällä Etelä-Karjalassa viettää aikaa. Meillä on sen verran välimatkaa omaan kotiin, että saadaan vuodenajat vähän viiveellä ”kahteen kertaan”. Uudellamaalla tuntuu, että kaikki kasvit ja kukat hujahtavat ohitse jo touko-kesäkuussa, täällä ehditään ihailla ja nuuhkutella ”oikean kesän” aikaan.

   Ikkunanpesua ohjeistimme emännälle etukäteen ja aiomme taas lomien jälkeen täyttää arviointilomakkeen. Ja, köh köh, me disainaamme ikkunoita. Uniikkikuvioita, juusii.
   – Miiru –

 3. Ihanaa, että kaikki saa tehdä oman mieltymyksen mukaisia lomahommia 🙂 Hieno viidakko!

 4. Älä nyt ihan katoa sinne viidakkoon sitten, ethän? Meidän emäntä laski, että meidän nenänjälkiä löytyy 38,9% tän talouden ikkunoista, onkohan se paljon vai vähän? Meillä ei oo kuulemma noin montaa ikkunapintaa kuitenkaan…

  • Oho, te ootte olleet ahkeria, kunnioitusta! Meillä noissa lasipinnoissa on mukana terassin lasikko ja parvekelasit, niin se nostaa pintojen määrää. Hih, terassilla on meidän Lundia-kiipeilyhyllykkö (2,10 m), niin nenänjälkiä on joka puolella koko lasiseinän korkeudelta :-D.
   – Miiru –

 5. Oih, teidän kyllä kelpaa siellä maalla! Ihanalta näyttää! Oikein hauskoja ja hiiri-rikkaita metsästyspäiviä toivottaa Minna, Oliver ja Viljami!

  • Kiitos paljon! Me kovasti ihaillaan teidän mökkimaisemia. Semmoista hienoa järvenrantaa ja laituria – me ei olla koettu semmoista ja emäntä joskus miettiikin, että pelättäiskö avovettä, jos mentäis valjastelemaan järven rannalle. Mekö?! Ehei, häntä pystyyn ja menoksi!
   – Miiru –

 6. Mua ihan sydämestä otti tuo miesluolan pilaaminen hupsulla kankaalla. Varmaan arvasit. Miksei meiän anneta olla rauhassa? No, mun elämähän on muutenkin jo pilalla. Kavereille toivon hyvää.

  • On on, se on ihmisen kanssa eläminen arvaamatonta! Tein nyt niin, että koetan kaivaa itseni tyynyn alle, jos viesti menis perille. Se laatikko on liian hyvä luovutettavaksi taistelutta. Tsemppiä sen pikkutassuttelijan kanssa!
   – Miiru –

  • Kyllä kyllä – me aina aamuöisin fundeeraamme Pipsun kanssa, mitä kaikkea pitääkään raportoida. Minä yleensä valvon tässä koneen vieressä emäntää ja kissahyväksyn tekstin ja kuvat.
   – Miiru –

  • Me emme ehkä olisi valinneet juuri hellepäiviä ikkunoiden pesuun, mutta ihmiset… o.o
   Niissä lasipinnoissa on mukana meidän parvekelasit ja terassin lasikko, niin ne nostaa pintojen lukumäärää. Hmmmm, saattaa olla, että meidän pitääkin loman jälkeen kuvioida ikkunat taas uudestaan…
   – Miiru –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s