Vilkkaita päiviä

Emoinen sai katraansa taas kyydittyä Tirren huomaan. Isot ovat sadesäästä huolimatta ulkona tarkastamassa reviiriään ja Teijukka puolestaan sisällä etsimässä kaikkia pilli- ja pussinsulkijakätköjään.  [Miten paljon pieni kissa voikaan kätkeä mattojen alle ja huonekalujen taakse tavaraa O.O?!] Tirre tarkkailee molemmissa paikoissa, että askareet sujuvat kurissa ja nuhteessa, joten emoisella on aikaa muistella menneitä päiviä.

IMG_4567

Tirre: Tämä kuva on otettu aurinkoisena iltana, mutta näin kyllä tarkkailen noita nuoria, olipa pouta tai sade. Työnjohtajaa tarvitaan!

Tassulinnan emäntä kävi kylässä. Emoinen on edelleen aivan hämmästynt, kuinka Miiru tuli näytille varmaan viisi minuuttia kyläilijän saapumisesta. Normaalisti odotusaika on kaksi tuntia, kunnes Miiru astelee yläkerrasta alakertaan tarkastamaan, kuka istuu kahvipöydässä. Silloinkin ensin on luvassa varovainen tuijotus, livahdus ruokakupille ja sitten siirtyminen sohvan selkämyksen päälle tarkkailemaan. Nyt kaikki nopeutetussa tahdissa ja lisäksi pyörimistä jaloissa ja silittelyä. Wau, sanoo emoinen! Wau!

Miiru: Kissan Valinta, juunou. Aina on hauskaa hämmästyttää ihmistä. Ja tämä oli kyllä erittäin hyvä kissatäti, rauhallinen, toi tuliaisia, kehui kovasti, hyvä silittelijä.
Teye: Minä sain pussinsulkijoita    ❤ ❤ ! Ihan toooooosi paljon. Ja ne on _kaikki_ mun ❤ !
Pipsu: Mun täytyi merkata vierailija kaikilla mun tuoksuilla, ei ehtinyt erityisesti poseerata, ymmärrättehän. Puskin jalkoja ja puskin käsiä ja olin siliteltävänä, kiirettä semmoinen pitää. Ja sitten piti nuuhkia kengät! Oli  vaikka mitä kissaterveisiä, kovasti oli lukemista.

Sunnuntaina oli kissabloggareiden tapaaminen Helsingin kissakahvilassa. Emoista jännitti yllättävän paljon tämä ensimmäinen osallistuminen, vaikka olikin jo pitkään halunnut osallistua tapaamisiin. Tilaisuus oli tosi, tosi mukava eikä siinä äänten sorinassa ja kissojen ihailun keskellä ennättänyt enää ollekaan jännitellä. Sydämellinen kiitos niin kahvilalle, järjestäjille kuin osallistujille, oli helppo tulla ja olla ja tavata ihmisiä blogien takaa.

IMG_4658

Herkullinen Kissantassu-suklaaleivos. Suosittelen!

Suuri ilo ja kiitos oli vastuuhenkilöiden tarjous kerätä tapaamisessa kolehtia edellisessä postauksessa kerrotun eläinsuojelutyön hyväksi. Kolehtia kertyi lopulta niin, että on mahdollista kustantaa IPANin yksi kokonaisen kylän rabiesrokotuskerta, sydämellinen kiitos!

Myös Trio MiuMau ja Herra Nilsson haluavat omassa blogissaan auttaa Kaukomaan eläimiä, kurkatkaapa linkistä. Iloinen, iloinen kiitos!

Emoinen on juuri ollut Kaukomaahan päin yhteyksissä ja seuraava askel ”oman kylän” avuksi on saada paikallinen eläinlääkäri pienen tiimin kanssa Ipanin tasokkaille, erittäin suosituille lyhytkurssille koulutukseen, niin että leikkausosaaminen vahvistuu ja paikallinen klinikka saa riittävästi instrumentteja leikkausten (varsinkin sterilointien) tekoon. Askel kerrallaan eteenpäin. Raportoidaan sitten taas aikanaan kuulumisia.

Emoisella on nyt luvassa mattopyykkiä, ikkunanpesua, marjojen säilöntää,  Tirren harjausta ja hoitolaitosvierailuja. Tirre on hankala tapaus karvan vaihtumisen aikaan, sillä vain Tirren emäntä on saanut tähän saakka kammata sitä, muille tulee noottia.

Tirre: Furminaattori POIS, karsta POIS, kampa POIS. Häivy!
Emoinen:  Tirre-kulta, vähän on pakko harjata, sulla on niin paksu turkki; ois ittelläskin kivempi, jos harjataan?
Tirre: Ei.

Tirren emännän kunto on heikentynyt heikentymistään. Välillä on pirteämpiä päiviä, mutta usein kovin unisia ja väsyneitä, jolloin syöminen ja juominen on tavallistakin vähäisempää. Jalkojen liikuntakyky on mennyt, käsiä pitäisi jaksaa jumpauttaa päivittäin, että sormet eivät ihan laiskistuisi käytön puutteessa. Kesäkuun kotilomasella Tirre kävi puskemassa emäntäänsä, osoitti tuntemisensa ja  hellyytensä nappaamalla kevyesti sormesta kiinni ja nuolemalla; vielä onneksi ovat kissa ja emäntä molemmat toistensa muistissa. Heinäkuussakin on tarkoitus saada kotilomanen aikaan niin kuin toki kuukausittain muulloinkin, jos vain Lewyn kappale -taudin eteneminen sallii. Iloitsemme yhteisestä ajasta päivä kerrallaan, jokainen uusi päivä on lahja.

Kesäpäivien ihanuutta kaikille!

– Emoinen ja katras –

10 kommenttia artikkeliin ”Vilkkaita päiviä

 1. Olipa kiva postaus! Teillä oli kyllä tooosi kiva vierailla, olitte niin kivoja kaikki! Ja emoisen kyydissä oli turvallista kulkea, kiitos!

 2. Tirren ”ei” on jotenkin lopullisen oloinen kampausasioissa 🙂

  Muistakaa levätä myös, vaikka kiireitä näyttää olevan!

  PS. Jos joskus menen Helsingin kissakahvilaan, ja siellä on silloinkin myynnissä tassuleivoksia, otan sellaisen ihan varmasti! Tassuleivos, hyvänen aika sentään!

 3. Me oltiin leivoskaksoset! 🙂 Herkulliselta maistui tassu! Oli myös mukava tavata, vaikkakin kovin pikaisesti, kun porukkaa, kissoja ja yksityiskohtia oli niin paljon, että ainakin minä olin vähän ulalla. 🙂

 4. Oli kiva nähdä taas, vaikke ei montaa sanaa ehditty vaihtaakaan. Mahtavaa, että keräys tuotti noin paljon, pienistä puroista kertyy, kunhan niitä on monta.

 5. Kiva postaus. Paljon on sinullakin hommia suunnitteilla. muistathan levätäkin, ihan vaan vaikka kissojen tähden, kissojen kanssa tietty 🙂

 6. Kiva kun keräys meni hyvin 🙂
  Paljon siellä onkin puuhaa kaikenmoista !

  Mukavaa viikonloppua ja kesänjatkoa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s