Pipsu

Pipsu Pippuri, kreivitär, eleli Misu-äidin ja Nöpö-veljen kanssa villinä navetan ylisillä, niityllä ja metsässä. Miiru-veli oli kovin, kovin pienenä napattu taloon sisälle isäntäväen uudeksi kissaksi, muun pentueen piti pärjätä miten osasivat. Onneksi Misu-emo herätti ulkopuolisen, vastuullisen ihmisen huomion ja mutkien kautta emo ja koko katras sai uudet kodit.

Minulle Pipsu tuli elokuun viimeisenä päivänä 2012 yhdessä Miiru-veljen kanssa. Siitä se lähti, yhteiselämä. En ollut ajatellut ottavani sisäkissaa; en osaisi; miten se ruokinta; entäs hoitopaikka; ja entäs entäs. Kun kissoja tarjottiin ( sydämellinen kiitos myös hänelle, joka toimi välittäjänä pelastajan ja minun välillä!), jokin vain napsahti paikalleen. Mietin yön yli, seuraavana päivänä vastasin välikädelle, sitten kerroin katraan pelastajalle itsestäni, hän hyväksyi minut kissakodiksi. En hetkeäkään ole katunut ratkaisuani – toivottavasti eivät kissatkaan :-)!

Pipsu on kotikissa, sirutettu, leikattu narttu,  arvion mukaan syntynyt 7.5.2012. Sähäkkä, itsenäinen, utelias, vaalii yksityisyyttään (kuvitteellisen) kreivittären tavoin: ei lääpitä eikä pusutella, tassua voi koskea. Sosiaalistuminen ihmiseen  ei lapsuudessa toteutunut parhaalla mahdollisella tavalla, joten edelleen harjoitellaan luottamusta, syliin Pipsu ei vapaaehtoisesti tule, mutta kuitenkin silitettäväksi, yöllä käy tarkistamassa, hengittääkö emäntä. Ja päivisin ääntä lähtee: Pipsu aivan varmasti kertoo mielipiteensä eikä säästele sanojaan eikä volyymia. Terhakka tyttö. Ahhh, ja tietenkin kaunis <3!

WP_20140509_008

 

3 kommenttia artikkeliin ”Pipsu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s