Huippumallit miussa, Christmas edition

Ohjeita kissoille, joista palvelusväki aikoo ottaa joulutervehdyskuvia. Laatutakuu.

Kuvaus1

1. Ole kiinnostunut aikeesta. Anna valheellinen ja pettävä illuusio, että aiot(te) osallistua kuvauksiin. Tarkkaile, mitä houkuttimia palvelusväki kerää lähistölle (lelut, namit, herkut). Huomaa kuvassa lievästi kiinnostuneet ilmeemme, se rohkaisee palvelusväkeä. Jos teitä on kaksi tai useampi kissa, muistakaa, ettette suostu samaan aikaan samaan kuvaan.

Kuvaus2

2. Nauti houkuttimien anti täysin riemuin. Muista kääntää samalla joko peppu kameraan tai pää alas/poispäin kamerasta. Räpsäysten jälkeen näytä viattomalta ja vilkaise puolihuolimattomasti houkuttimia. Se valaa palveluskuntaasi taas uutta toivoa.

Kuvaus3

3. Poistu ripeästi varsinaiselta kuvauspaikalta. Jää kuitenkin hengailemaan lähistölle ja vilkaise taas, mielellään pyörein silmin, puolihuolimattomasti palveluskunnan varaamiin houkuttimiin. Kenties palvelijat huokaavat, mutta toivo viriää…

Kuvaus6

4. Mikäli palveluskunta onnistuu ottamaan naamakuvan, näytä pelokkaalta (kuten tässä), järkyttyneeltä (tämäkin sopii), apealta (juu), nälkäiseltä, viluiselta, juuri heränneeltä tai myrtyneeltä. Vilkaise sen jälkeen puolihuolimattomasti houkutinkasaa, kannattaako paikallahengailua jatkaa vai lähdetkö jo muualle.

Kuvaus5

5. Muista, että mikään kuvausten hankaluus ei kuitenkaan ole kissojen syytä. Mutta sen sijaan palvelusväki…!

Kuvaus7

6. Kun houkutinkasa on läpikäyty, poistu lepäämään. Onko kamerassa kuvia tai ei, tsekatkoon palvelusväki.

Näillä ohjeilla olemme tähänastisen elämämme  joulukuvaukset hoitaneet. Nam ja röyh, herkullisia muistoja!

– Pipsu ja Miiru –

Ps. Kuvauksissa ei yksikään eläin vahingoittunut. Sen sijaan emäntä kaatoi kukkamaljakon, jonka vesi kasteli ja tuhosi  meidän pahvilaatikkomme. Kukat ja maljakko säilyivät silti käyttökelpoisina ilmalennon jälkeenkin.

26 kommenttia artikkeliin ”Huippumallit miussa, Christmas edition

 1. 😀 Näitä ohjeita on meilläkin hartaasti toteutettu! Kuulin kerran eräältä henkeen ja vereen koiraihmiseltä, ettei kissoilla muka ole ilmeitä! Hän ei ole selvästikään yrittänyt ottaa kissasta joulukorttikuvaa. Siinä viimeistään näkisi koko tuon skaalan pelokkaasta uniseen ja myrtyneestä järkyttyneeseen. ;o) Mutta kissat ovat onneksi söpöjä, oli nassu millä lailla tahansa. Ja ne peputkin ovat aikamoisen herttaisia!

  • Aivan! Kissan on suloisuutta nenästä hännänpäähän :-D! Ja tärkeintähän on,että palvelusväki kyllä osaa tulkita mussukoidensa ilmeet ja tuo ravintoa, silitystä tai huvitusta pyyntöjen mukaisesti.
   – Emäntä –

 2. Haha, teillä on hyvin hallussa toi kameran välttely. 😀 Kiva, että maljakko ja kukat säästyi vaikka kissoille ne varmaan on ihan yhtä tyhjän kanssa ja pahviloota niitä potuttaa…

 3. Just tosta syystä matte ei enää edes yritä kuvata mua mihinkään tärkeisiin juttuihin. Joskus se yritti väittää mulle, että muutkin koirat saa hyvin joulukuviin. HAH! En edes ymmärrä, mihin niitä kuvia tarvitaan. Mehän ollaan tässä!
  Harmittaa varmaan se kastunu laatikko. En mäkään märässä halua maata, vaikka en ookaan kissa.
  – Aku

  • Oi Aku, pörheä koirakaverimme! Joulurapsutuksia ja -silityksiä, terkut emännälle kans :-).
   – Emäntä –

   Hei k-o-i-r-a! Sähän tajuutkin kissoja, jess! Pahvilaatikot ois niin parhautta ja sitten kameran räpsimisen takia menee piloille, onko hyvä? Ei oo. Mut jospa sä ja me saataisiin jouluks joku kiva lelu,niin harmit haihtuu :-).
   – Pipsu ja Miiru –

 4. Auts. Osui ja upposi. Ei onnistunut meilläkään. Tosin oli yksi koira häiriötekijänä, mutta silti. Miten…? Piti ottaa ihan ilman joulukoristeita. Nekään ei ole ihan priimaa.

  Mutta niin hauskaa oli lukea.. XD!

  • Lohduttavaa, että muuallakin näitä kokemuksia :-). Joskus noi karvahännät on pelkästään mahdottomia, mutta eihän niille kiukutella voi; semmoisia söpöläisiä ja tassun ympäri käärijiä.
   – Emäntä –

 5. Hyvät ohjeet! Noudatetaan, ja luulisi siitä ihmisenkin jo ymmärtävän, kuitenkin kuvat ja kaikki.

  Mutta onhan nuo ihmisten touhut aika herttaisiakin välillä (aina outoja, kuten Harmaa ja Ilona sanoi), kun ne yrittää niin kovasti, vaikka ei voi onnistua. Voihan sitä yrittää!

  • Niin, on ne kyllä hellyttäviä, parhaansahan ne koettaa. Aika paljon kyllä syötiin herkkuja tuonkin kuvauksen aikana, joten ei voida ihan huonona hetkenä pitää… Kun ei nyt alvariinsa noita sessioita järjestä, niin sopiihan meille namittelu.
   – Pipsu ja Miiru –

 6. Sairaan hyvä päivitys, näistä ohjeista on meille tänään muuttaville pennuille varmasti paljon hyötyä – olen varma, että hekin päätyvät tämän blogin vakilukijoiksi. Eli ei tarvi sit odotella kuvia pikku ihanuuksistamme hetikohta😃

  • Onnitellaan!!!! Ihana, kun saitte juuri jouluksi kissat. Paljon kaukorapsuja ja -silityksiä ❤ ❤ <3.
   – Emäntä –

   Te ootte meidän mieleinen perhe, kun autatte kissoja, teillä on hyvä kissakoti. Tassut teille kaikille meiltä kummaltakin <3!
   – Pipsu ja Miiru-

 7. Ahaha, ihana postaus ja ohjeet! Ruffe ja Coco on kyllä tiesostanut nää tosi hyvin, kun ei millään meinaa ikinä kuvat onnistua mutta palvelusväenhän vika se on mitäs ollaan liian hitaita ottamaan kissajoulukuvia..

  • Hahaa :-), näin on, palvelusväki kissankuvauskursseille! Se olisikin kyllä kiva idea, jos vaikka joku kansalaisopisto tms. pitäisi eläinkuvauskurssin. Mutta arvelen, että karvatassut ovat aina ovelampia ja keksivät keinot livistää kuvista :-o?!
   – Emäntä –

 8. Myönteisesti ajateltuna teillä ei sitten ainakaan ole hiiriongelmaa, toisin kuin vanhalla äidilläni, jonka luokse matkaan jouluksi (laiska veljeni ei ole viitsinyt hankkia moderneja hiirenkarkotusvempeleitä, varmaan katsonut vain telkkaria melkein aamusta iltaan)… Hyvää joulua itse kullekin säädylle, kissojenkin säödylle!

  • Erinomaista ja rauhallista joulua myös sinulle! Totta :-), nämä karvatassut pitävät kurissa niin leikkihiirut kuin jos nurkissa uskaltaisi rapistella joku oikea siimahäntä. Myös hämähäkit ja muut mönkijät ovat emännän onneksi saalistuslistalla, huiii.
   – Emäntä –

   Mekin toivotamme oikein hyvää joulua! Ja hiiret, hus pois joulua häritsemästä!
   – Pipsu ja Miiru –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s